Tro, håb og fibromyalgi

Urte-spread (smørepålæg med hvidløg og krydderurter)

 

Urte-spread (smørepålæg med hvidløg og krydderurter)

 

50 g. cashewnødder

25 g. solsikkekerner

Vand til iblødsætning

 

1 tsk. vand

½ tsk. tamari

1-2 fed hvidløg, hakkede

1 spsk. gærflager (kan udelades) - se mere om gærflager her: https://www.trohåbogfib.dk/index.asp?loadContent=228345

1-2 tsk. tørrede krydderurter som f.eks. basilikum og/eller oregano

En anelse ahornsirup, kun lige til at forstærke smagen af krydderurterne

Salt (gerne urtesalt) og friskkværnet peber

 

Cashewnødder og solsikkekerner sættes i blød i 8 timer, eller står i blød natten over i køleskabet.

Hæld iblødsætningsvandet fra.

Blend nødder og kerner med 1 tsk. vand og ½ tsk. tamari, til det er en blød sammenhængende masse. Tilsæt hvidløg, ahornsirup og krydderurter, og blend igen. Smag til med salt, peber og evt. flere krydderurter.

Spread (smørepålæg) anvendes som pålæg på brød, denne er nærmest som en cremet flødeost. Opbevares i lukket beholder i køleskab. Gærflagerne giver en let ostesmag, og er en meget brugt smagstilsætning blandt veganere. Gærflager kan købes i helsekostforretninger, og de forskellige fabrikater smager ikke ens, så prøv dig frem til du finder den variant, der bedst falder i din smag.

Har du friske krydderurter i potter eller i haven, vil de være fantastiske i denne spread. Eksperimentér og find frem til dine yndlingsvariationer.